Primary Navigation

Sådan vælger du den bedste kontorstol

Mange mennesker bruger en stor del af dagen foran deres skriveborde. Det betyder selvfølgelig, at det er vigtigt at sørge for, at man sidder bedst muligt. Det handler om komfort, om at have en god arbejdsstilling, og om, at passe bedst muligt på sig selv. Derfor er valget af kontorstol noget, du bør overveje nøje. Her kommer lidt tips til, hvordan du vælger den, der passer bedst til dit behov.

Komfort til den dedikerede gamer

Gaming er noget der er i stor fremdrift, og med e-sportens popularitet, er det svært at argumentere mod de lange træningsdage foran computeren. Det betyder dog ikke, at man ikke skal passe på sin krop, når man dyrker e-sport. Og her kan den rette stol altså være yderst vigtig. Skal du bruge en kontorstol, som primært skal bruges til gaming, skal du gå efter solid støtte og høj komfort.

Fleksibilitet på arbejdet

Kontorstole er ikke kun for skrivebordsarbejde. De kan også bruges, hvis du har et andet arbejde, hvor du ellers ville stå rigtigt meget. Det kan være på klinik eller frisørsalon. Det kan også være, at du har et arbejde, hvor du skifter mellem skrivebord og andet arbejde. Her kan en taburet med hjul være et fantastisk redskab, til at aflaste benene, og give fri bevægelse i lokalet. Den kan også bruges foran skrivebordet, hvis du har tendens til at sidde forkert i en almindelig stol. Det styrker nemlig ryggen, når du sidder på en taburet uden ryglæn.

Kig på indstillingsmuligheder

Når du skal købe en kontorstol, så kig på, hvilke muligheder der er for at indstille den. Det er vigtigt, at du kan få stolen i den rette højde til dit skrivebord. Hvis højden ikke passer, kommer du hurtigt til at overanstrenge skuldre og nakke. Ligeledes kan der være forskel på, hvilke behov du har for støtte i ryglænet, eller på hældningen af sædet.