Primary Navigation

Sådan styrker du dine planter i haven

Mange danskere har en have. Os danskere der har en have bruger rigtig lang tid på, at gå og nusse rundt og plante flotte blomster og planter. Tilmed er der også en hel del pasning, fordi man både skal slå sin græsplæne jævnligt for, at man kan holde ud at se på den, og fjerne ukrudt så ens planter kan se rigtig fine ud. Nogle af os har også en hæk, som skal klippes hist og pist.

Jorden skal være fugtig

Når vi bruger så meget tid i vores have, så er det også vigtigt, at de blomster og planter vi sætter, også ser godt ud og har den bedste chance for at overleve i naturen. Derfor kan man vælge at bruge træflis til at lægge oven på ens planter. Træflis gør nemlig jorden mere fugtig og giver derved planterne rigtig gode chancer for at overleve, fordi deres rødder sætter sig i toppen af jorden. Hvis du går rundt i dine bede, så hjælper træflis også, så der ikke kommer så meget tryk på jorden. Det hjælper så til, at planterne nemmere kan optage den vand, der er i jorden. Træflis hjælper dog også, hvis der i en periode kommer meget vand eller sol. Så fungerer det lidt som regntøj eller solcreme til jorden. Så ved at købe noget billig træflis kan du virkelig hjælpe dine planter med at vokse.

Træflis er ikke for alle

Selvom træflis er træ, så kan det godt være, at du ikke har lyst til at bruge det i din have. Der bliver nemlig brugt en hel del energi på at omdanne træ til træflis. Så hvis man er meget miljøbevidst, så kan det godt være, at man ikke har lyst til at putte træflis rundt omkring i haven, selvom det virkelig kunne hjælpe på ens planter.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *