Primary Navigation

Rejseguide: Oplev Sydafrika i vandresko

Det er sjældent Sydafrika, der er det første man tænker på, som den oplagte destination for vandreture. Men faktisk er der helt fantastiske muligheder, for at få brugt vandreskoene, og se smuk natur, og et rigt dyreliv, med en rejse til Sydafrika. Så hvis du kigger på rejser til sydafrika, og kunne bruge noget inspiration til din næste ferie, så læs videre her, hvor der kommer et bud en vandreferie i Sydafrika.

Start i Cape Town

Ingen rejse til Sydafrika, uden at besøge Cape Town. Det er naturligvis helt oplagt, at vandre gennem gaderne på denne storby, hvor du kan opleve stemningen med alle sanser. Her er lækre gadekøkkener, fantastiske restauranter, gademusikanter, kultur og store seværdigheder. Tag for eksempel også lidt fri fra vandringen, og tag på sejltur til Robben Island, hvor Nelson Mandela var fængslet. Du kan også tage til Kap det gode håb og Kaphalvøen, hvor du kan vandre på landevejen, der er anlagt af straffefanger i 1922 og delvist hugget ud i klipperne. Følg den smukke rute til Chapman’s Peak, og nyd den spektakulære udsigt.

Tag på naturens galleri

Når du er i Sydafrika, bør du tage på vandretur i Drakensbjergene. Ikke alene er bjergkæden fyldt med smukke naturoplevelser, men her findes også en hel skattekiste af klippemalerier. Den fascinerende bjergkunst har anbragt Drakensbjergene på verdensarvslisten, så har du besøgt Nelson Mandelas celle på Robben Island, da du var i Cape Town, kan du nu krydse to af som set. Drakensbjergene har en nærmest dramatisk natur, og her kan du se flere endemiske plante- og fuglearter. Her kan du også finde verdens næsthøjeste vandfald, og verdens største antilope. Eland antilopen kan veje helt op til 1000 kg, og er således på størrelse med et lille næsehorn. Dog er den helt fredelig, og du kan derfor trygt vandre. Men hold dig til de mærkede stier, da Drakensbjergene strækker sig over 1000 kilometer, og ikke er et sted, du vil fare vild.

Safari til fods

Naturligvis skal den klassiske afrikanske savanne også opleves, når man er i Sydafrika. Det oplagte sted for en safari til fods er Klaserie naturreservat. Her kan du se afrikansk storvildt, og vild natur. Området deler grænse med den verdenskendte Kruger nationalpark, og da der ikke er hegnet ind, deler parkerne således også dyreliv. Hele området Greater Kruger park, som Klaserie hører under, dækker et område på størrelse med Jylland.  Klaserie er et næsten uberørt og øde område, hvor der færdes få turister.  Det gør det til den perfekte lokation for en vandretur, og for at opleve den afrikanske savanne på helt nært hold. Her bor både elefanter, løver, næsehorn, og alle de andre dyr, du forbinder med savannen. Lige som du også kan se store gribbe og ørne flyve frit. Det kræver naturligvis, at du viser omtanke, og har viden om, hvordan du skal forholde dig i naturen. Det er vigtigt at huske på, at det er vild natur, og vilde dyr, du færdes blandt.