Primary Navigation

Pengeskab – sikker opbevaring af værdigenstande

Der er efterhånden flere og flere, der oplever at have indbrud i deres hjem. Det er aldrig sjovt at have haft indbrud, specielt ikke, hvis tyven rent faktisk har taget noget med sig. Du kommer hjem, dine ting er blevet gennemrodet, og alle dine værdigenstande er blevet stjålet. Det er ikke muligt helt at undgå tyveri eller tyveriforsøg, men du kan faktisk godt sikre nogle af dine mest værdifulde ejendele mod indbrud. Du kan nemlig komme alle dine smykker, ure, sølvtøj, værdipapirer og kontanter i et pengeskab, så tyven ikke kan komme til det.

Hvilket pengeskab skal du vælge?

Det er naturligvis ikke helt ligegyldigt, hvilket pengeskab du vælger. Der er ingen grund til at købe det største og dyreste pengeskab, hvis du kan nøjes med ét, der er mindre. På samme måde er det også dumt at spare penge på at købe et billigt pengeskab, for så er pengene alligevel spild, når tyven har brudt pengeskabet op eller måske endda bare har taget det med sig.

Er dit hus godt sikret imod indbrud med forskellige former for tyverisikring, er det måske nok med et nøgleskab til de vigtigste nøgler og et pengeskab til dine småting og kontanter. Et lille pengeskab kan du endda vælge at tage med dig, når du rejser. Pengeskabene findes i mange forskellige størrelser, så alt afhængigt af, hvor stort dit behov er, findes der med garanti et pengeskab, der egner sig til dine behov.

Pengeskab med nøgle eller kode?

Der findes både pengeskabe, der kan låses med en nøgle, og pengeskabe, der kan låses ved hjælp af en kode – og der er ulemper og fordele ved begge dele. En kode kan blive glemt og nøgler kan man smide væk. Desuden kan alle bruge en nøgle – også tyven. Koden kan kun bruges af dig, der kender den – hvis du da ikke glemmer den. Du kan med fordel skrive koden ned et sted, hvor det ikke umiddelbart er indlysende for en uvedkommende, at dette er koden til din værdiboks.

Der er mange forskellige former for pengeskabe, mange forskellige låse og mange forskellige fordele og ulemper. Men én ting er sikkert – ét pengeskab er bedre end intet pengeskab. Så har du nogle værdigenstande, som du ikke vil have stjålet, så bør du overveje at få dig et pengeskab.