Primary Navigation

Kom med på moden – strik dit eget tøj

For mange er det at strikke en disciplin, der er den ældre generation forundt. Men faktum er, at stadig flere griber strikkepindene og giver sig i kast med kreationer til sig selv, familien og hjemmet.

Har du først lært at mestre retstrikning og vrangstrikning, kan du virkelig også komme rigtig langt. Strik de skønneste trøjer, de blødeste tørklæder og de luneste sokker, der med garanti kan holde dig varm i selv de koldeste vintermåneder.

At strikke sit eget tøj har flere fordele. Ud over at du får lov til at lave tøjet i lige præcist de farver, du allerhelst vil have, så får du også glæden ved at lave det. De mange timer, der lægges i et nørkleprojekt, er godt givet ud, og så er der også noget helt særligt ved at have noget på, man selv har lavet – eller at se andre være iført noget, man har lavet.

En velfortjent pause in hektisk hverdag

Strikkeklubber blomstrer frem i hele landet, og mange bruger i dag fritiden på at strikke maske efter maske i skønne mønstre og fine farver. Og hvorfor er det egentligt sådan? Strikning blandt unge er en nyere tendens, som mange har taget til sig. Og det er der flere årsager til. I en travl hverdag med studie, arbejde, huslige pligter og hvad der ellers fylder i hverdagens rutiner, er det rart at trække stikket ud og nyde en stille stund i ro og fred. Og det får man virkelig muligheden for, når man strikker.

Sæt dig i din yndlingsstol eller yndlingssofa, nyd en god film, lydbog eller blot naturens lyde ved et åbent vindue, og så er det ellers bare at lade dig blive oplsugt af projektet. Så kast dig over strikkepindene og noget lækkert garn, og du kan se frem til en masse hyggelige og rolige stunder.

Lav eksempelvis en blød trøje i skøn bomuld eller et fint sjal i alpaca – det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der er muligt.