Der er mange forskellige måder hvorpå man kan foretage en isolering af huset. Man kan få lavet en hulmursisolering, loftisolering og etageisolering. Mår man efterisolerer et hus betyder det egentlig bare, at man enten lægger ekstra isolering i dele af et hus, der allerede er isoleret, eller man isolerer, hvor der ikke tidligere har været isoleret – begge dele er dog noget man gør, efter huset er blevet bygget.
Gode grunde til at foretage en isolering af dit hus
Når man efterisolerer sit hus, kommer det til at holde bedre på varmen, og du vil i sidste ende spare en masse penge. Man opnår også et meget bedre indeklima, da isoleringen mindsker risikoen for skimmelvækst og da man får minimeret kuldenedfaldet og trækgener. En væsentlig årsag til at vælge et hus fra, er hvis energiforbruget er for højt. Men 40 procent af landets samlede energiforbrug går faktisk til at varme vores hjem op. Man kan altså mindske husstandens energiforbrug en hel del, når man foretager en isolering af huset.
Hulmursisolering
Det er forholdsvist nemt at få efterisoleret husets ydervæg. Man borer et lille hul, dernæst udfyldes hele hulrummet mellem den forreste og den bagerste mur med isoleringsmateriale. Der bliver inden isoleringen af huset foretaget en grundig undersøgelse, der sikrer at huset er egnet til hulmursisolering, eller om der skal foretages nogle små reparationer inden man begynder isoleringen. De mest brugte materialer til hulmursisolering er mineraluld, papiruld eller flamingo.
Loftisolering
Der er penge at spare ved at efterisolere loftet, for stort set alle der ejer et hus, der er mere end 15 år gammelt. Man kan isolere loftet på to måder. Man kan blæse isoleringsgranulat ud over loftet eller man kan lægge et lag isoleringsmåtter ud på hele loftet. Med en loftisolering sparer du ikke blot penge på varmeregningen, det hjælper også på indeklimaet. Du vil fx ikke længere opleve kuldestråling fra loftet: som en ekstra bonus er det også godt for miljøet, da CO2 udslippet fra huset begrænses.
Etageisolering
Ved at foretage en etageisolering, undgår man, at varmen fra stueetagen stiger videre op på 1. sal. Herudover fungerer isoleringen i etageadskillelsen også som en lyddæmper. Man kan isolere etagerne på mange forskellige måder, og det afhænger af husets konstruktion.
Vil du have foretaget en isolering af dit hus, eller vil du bare gerne høre mere om det? Så kan du lære meget mere om isolering af huse hos MP Energibyg.