Primary Navigation

Gode tips til dit efterskoleophold

Skal du til at starte på efterskole? Du kan godt begynde at glæde dig, hvis ikke allerede du gør det. Det bliver det bedre år meget længe, men det kan også godt virke meget overvældende i starten. Det er rigtig mange mennesker samlet på ét sted, helt nye omgivelser og ingen mennesker, du kender. Her får du nogle tips til at få den bedste start.

Husk, at alle er lige så nervøse som dig 

Du må endelig ikke lade din nervøsitet eller usikkerhed stoppe dig fra at lære de andre at kende. Det er vigtigt, at du husker på, at du ikke er den eneste, som føler dig lidt utryg i starten. I er alle i samme båd. Prøv at tænk på det, og så spring ud i at snakke med alle de mennesker, du kan. Hold dig ikke tilbage. Så længe du er smilende og imødekommende, så kan det kun gå godt. Nogle har sværere ved det end andre, men lige pludselig kender I alle sammen hinanden rigtig godt. 

Bliv på skolen i weekenderne 

På en efterskole får du i de fleste weekender mulighed for at tage hjem og besøge venner og familie. Dog er det en god idé at blive på skolen i alle weekender, du kan. Selvfølgelig er der nogle weekender, hvor du er nødt til at tage hjem f.eks. på grund af en fødselsdag eller noget. Det er selvfølgelig helt okay. Men dit år på efterskole går hurtigere end du tror, og når det er slut, vil du savne det rigtig meget. Det er derfor, at du bør udnytte al den tid på skolen, du kan. Det er også tit i weekender, hvor der bliver skabt de aller bedste minder, da der er færre mennesker og intet skema. 

Vær åben og ha’ ja-hatten på 

Det har du sikkert hørt før, men det er så vigtigt, at du ikke gemmer dig på dit værelse og virker tilbageholdende. Folk vil lynhurtigt se dig som en, der ikke gider være en del af fællesskabet. Du skal bo med din roomie og dem fra dit hus eller gang i et helt år, og derfor er det vigtigt, at I får skabt et godt fællesskab. En god idé er at tage noget initiativ til at spille et spil, spille fodbold, tage sol på græsset eller andet. Så viser du, at du gerne vil de andre og det får jer samtidig bragt tættere sammen. 

Det hele kommer af sig selv 

Så længe du bare er åben og imødekommende, vil det meste komme af sig selv. Det sker helt automatisk, at du vil få nogle rigtig tætte bånd rigtig hurtigt, fordi I bor så tæt. Ofte er en efterskole også koncentreret om en bestemt sport eller hobby, så du har også de samme interesser som dine skolekammerater, så I har en hel masse at snakke om. Hvis ikke det f.eks. er en sportsefterskole, kunne det også være en kristen efterskole som f.eks. Sædding efterskole. Uanset hvad, har du noget tilfælles med de andre.