Primary Navigation

Giv din bolig nyt liv med nye vinduer

Sommeren er i den grad over os i det danske land, og vi er i skrivende stund i færd med at opleve den varmeste sommer i mands minde. De koldere måneder vil dog, som bekendt, banke på inden så længe, og når de kolde tider indtræffer, stiger varme- og energiforbruget pr. husstand tilsvarende. Utætte og dårligt isolerende vinduer er ofte skyld i en ekstra stor varmeregning, men problemerne kan dog imødekommes, hvis du vælger at investere i nye lavenergivinduer, der holder bedre på varmen. De nye vinduer vil spare dig en del kroner på sigt, og samtidig kan de være med til at give huset et æstetisk løft.

Fordelene ved nye vinduer

Husets vinduer har overraskende stor betydning for det samlede visuelle indtryk. Vælger du at udskifte de gamle og slidte termoruder med nye af slagsen, kan du således puste nyt liv i husets personlighed. Nye lavenergivinduer har samtidig den fordel, at de er mere miljøvenlige. De holder bedre på solens naturlige varme, hvilket er ensbetydende med et mindre energiforbrug og dermed en mindsket miljømæssig belastning, som er til gavn for alle. Den helt store fordel ved investeringen i nye vinduer skal dog findes i forbindelse med det økonomiske perspektiv. Hvis du udskifter dine game vinduer med den energivenlige slags, kan du spare ganske mange penge på varmeforbruget. Vinduer i energiklasse A, som er den højeste og dermed dyreste energiklasse, vil kunne sikre dig de største besparelser på sigt – potentielt set flere tusinde kroner årligt. Vinduerne vil således hurtigt have tjent sig selv hjem.

Hvad bør man overveje?

Du bør være opmærksom på en række forskellige forhold, hvis du overvejer at investere i nye vinduer. I første omgang er det værd at kigge på boligens arkitektoniske præg for at finde de vinduer, som synes at passe bedst hertil. Vinduerne kommer nemlig i utallige udgaver og materialer. Der findes f.eks. bondehusvinduer, dannebrogsvinduer, topstyrede vinduer, fastkarmsvinduer og sidehængte vinduer, der kan optræde i flere materialeformer, som bl.a. træ, plastic, træ/aluminium. Det er naturligvis vigtigt, at både opmålingen samt monteringen af vinduerne foretages korrekt, hvorfor det indimellem kan være fornuftigt at få professionel hjælp.