Primary Navigation

Få en it-sikker hverdag med disse gode råd

It-kriminalitet mod private og virksomheder er i dag hyppigere og er blevet nemt for hackere at iværksætte – og et stigende antal virksomheder og privatpersoner rammes i dag af it-angreb. Derfor er det essentielt at du, privat og virksomheden, har godt styr på it-sikkerheden. Her får du syv gode råd til hvordan.

  1. Slå to-trins-login til og lav dit kodeord længere. Ofte skal der ikke meget til, før dit kodeord og dit login bliver sværere for hackerne at kunne gætte. Men hvis hackerne får fat i dit kodeord eller i dit login, har de rig mulighed for at færdes i din computer og i din telefon.

  2. Del ikke dit NemID med andre. Hvis du eksempelvis tager et billede af dit NemID-nøglekort, kan hackerne nemt kigge med, og derved få adgang til blandt andet din netbank.

  3. Opdatér dine programmer og systemer jævnligt. Dette er også gældende, hvis du for eksempel benytter Elbek & Vejrups ERP-løsninger og software-løsninger – bliv klogere på det her.

  4. Tag sikkerhedskopier. Hvis uheldet er ude eller hvis hackerne låser adgangen til dine data, har du intet tilbage, hvis du ikke sørger for at lave en sikkerhedskopi af dit data.

  5. Vær opmærksom på de sociale medier. Hvis du for eksempel modtager en video fra en Facebook-ven, skal du som udgangspunkt ikke trykke på den, da du herved oftest vil blive sendt videre til en side, hvor du skal installere et plug-in for at se videoen. Installationen af dette plug-in gør, at en virus kan være plantet samt spredt videre i dit netværk på Facebook.

  6. Benyt altid sikkerhedssoftware i den betalte version. Dette skal indeholde phishingfilter, firewall, antivirusprogram, antispyware, automatiske softwareopdateringer, spamfilter og trafikfiltrering.

  7. Klik ikke på links, der virker suspekte. I denne forbindelse er det også vigtigt, at du aldrig klikker på links, som du modtager fra en ukendt kilde.