Primary Navigation

Er du ked af dit smil?

Skoletandplejen har kun godkendelse til at regulere tandstillingsfejl, som ikke er rent kosmetiske. Derfor kan man opleve, at have fået nej til tandregulering i skoletiden. Nu skal du så selv betale, og finde frem til den løsning som passer dig bedst. 

Er det overhovedet nødvendigt? 

Spørg dig selv, om det overhovedet er nødvendigt, at få rettet dine tænder. Vores manglende selvværd og selvtillid får os ofte overbevist om at hvis bare denne ene ting var anderledes, så ville vi få det bedre med os selv. Så spørg dig selv om du virkelig tror på at det ville gøre dit liv bedre, eller om det er et symptom du gemmer dig bag, fordi du i virkeligheden er alt for hård ved dig selv. 

Spørg også dine nærmeste om de også ser det som en fejl, eller om de synes det er en charmerende del af dig. Du kan blive overrasket. 

I sidste ende er det selvfølgelig det du føler, der skal bestemme om du skal have rettet dine tænder eller ej. Uanset hvad du vælger, er det ikke noget du skal skamme dig over. Det er din mund, dine penge og dermed 100% din beslutning. 

Metode

Hvis du beslutter dig for, at du vil have dine tænder rettet, er næste skridt at beslutte dig for metoden. Der er flere metoder til regulering af tandstilling, og hvilken der passer til dig kommer an på flere faktorer. 

Den klassiske togskinne fås i dag med tandfarvede låsemekanismer, så de fremstår mindre iøjnefaldende end de klassiske metalfarvede. Det kan også være lidt svært at holde togskinnerne rene.

Til små kosmetiske tandreguleringer forest i munden kan Inline skinner bruges. Skinnerne indkapsler dine tænder og skal bæres hele døgnet, undtaget når du spiser eller børster tænder. Behandlingen tager mellem 4 og 18 måneder. 

Invisalignminder om Inline konceptet, men er til større tandreguleringer. Gennemsigtige plastskinner du skal have på hele døgnet, pånær under måltider og ved tandbørstning. 

Du har sikkert en idé om hvad du vil foretrække, men lyt også til hvad tandlægen anbefaler, så du får den bedst mulige behandling til netop din tandstilling.