Primary Navigation

Er din bil helt i orden?

Vejret i Danmark er hårdt for din bil. Derfor kan det være en god idé at få sliddele gennemgået med jævne mellemrum. Og så er der de mange småting du kan holde øje med (og ordne) selv – Skift af vinduesviskere, påfyldning af olie, vand og sprinklervæske og så videre. 

Smør bremserne

Blandt andet bremserne har brug for at blive tjekket og smurt mindst 1 gang om året, gerne 2. Rust og snavs sætter sig i bremserne og kan forhindre ABS og EPS systemerne i at virke korrekt. 

Oplever du, at din bil hænger i bremserne, er det nok på tide at få dem gået efter eller skiftet. Træge bremser kan være skyld i, at farlige situationer går rigtig galt. 

Alt efter din kørestil, hvor ofte og hvor langt du kører bør du overveje udskift af bremseroftere end du måske tror. Er du ny, usikker billist eller holder du altid med bremsen nede, når du holder for rødt, slider du mere på bremserne end gennemsnittet og skal få dem gået efter et par gange årligt. 

Få tjekket dine dæk

Skifter du selv mellem sommer og vinterhjul, eller får du nogen til at gøre det for dig? Hvor gamle er dine hjul? Er dine dæk 4-5 sæsoner gamle, bør du få tjekket om det snart er tid til et skift. Det kommer selvfølgelig an på typen af dæk, men så sandelig også på, hvordan du kører og hvordan du opbevarer hjulene mellem sæsonerne. Alle dæk er udstyret med en indikator for slitage, men det kan være svært for dig at se, om gummiet er ved at mørne, og vurdere hvor meget slidtage du kan forvente næste sæson. 

Få renset ventilationssystemet

Uanset om du har aircondition eller ej, så skal du holde øje med lyden og lugten af dit ventilationssystem. Lyder blæseren anderledes eller kommer der en lugt igennem, som ikke kan matches med lugten udenfor bilen, bør du få renset ventilationssystemet. 

Snavs, insekter og plantedele kan blæse ind i systemet og stoppe det til. Dette kan medføre en rådden lugt og dårlig ventilation.