Primary Navigation

Dette bør du anskaffe dig, når du skal flytte hjemmefra

Står du og skal flytte hjemmefra? Du glæder dig sikkert rigtig meget til at prøve at stå på egne ben. Det er et helt nyt kapitel, der starter, når du flytter hjemmefra, og derfor er der også rigtig mange praktiske ting, du skal have styr på. Efter at have fået en bolig, skal du til at tænke på møbler og køkkenudstyr. Og når det kommer til køkkenudstyr, er der nogle ting, som du bør anskaffe dig. Herunder får du en liste med ting, der er gode at have i køkkenet. 

·     Gode køkkenknive 

Når du skal lave mad og bage kager, er det alfa omega at have nogle gode, solide køkkenknive. Det gør madlavningen meget nemmere, når knivene er gode. Start din knivsamling med et knivsætmed dertilhørende knivblok. Find det knivsæt som passer bedst til dig, og den type mad du godt kan lide at lave. Når knivene er i en knivblok, bliver de også skånet for unødigt slid. Det kan slide utrolig meget på køkkenknive at ligge i en skuffe, da de nemt bliver ridset og knivbladene bliver sløve. Med en knivblok undgår du også ulykker, da du ikke kommer til at skære dig, når du skal tage en kniv frem.

·     Solide skærebrætter 

Ligesom et godt knivsæt er gode, solide skærebrætter også en rigtig god ide at anskaffe sig. Med et godt skærebræt i træ kan du skære al slags kød, grøntsager og brød uden at skærebrættet rutsjer rundt på bordet. For optimal køkkenhygiejne er det en god ide at have et skærebræt til kød, et andet skærebræt til grøntsager og et tredje skærebræt til brød. 

·     Skåle i forskellige størrelser 

Uanset om du skal bage en kage, blande en salat eller mikse en dressing sammen, er gode skåle en god ting at have i køkkenet. Det er rart at have skåle i forskellige størrelser, så der både er skåle til en bolledej og til en let oliedressing. Hos mange isenkræmmere kan du både finde skåle i plastik og i porcelæn. Vælg den type skål du bedst kan lide. 

·     Gryder og pander 

En god pande og et par gryder er alt, hvad du behøver til en start. Med en pande i en god kvalitet kan du stege lige, hvad du vil, uden at maden brænder på. Du har måske ikke brug for store suppegryder til at starte med. Derfor kan du med fordel anskaffe dig en kasserolle og én mellemstor gryde. Så er du godt dækket ind, da du både kan lave havregrød og koge pasta i kasserollen og lave en bolognese eller anden gryderet i den mellemstore gryde.  

·     Service og bestik 

Det første service og bestik du køber, behøver ikke være det dyreste på markedet. Køb evt. noget billigt service til en start og ønsk dig derefter noget andet service til din fødselsdag og til jul. Når du skal købe service, er det en god ide med store middagstallerkener, et par desserttallerkener, vandglas og et par kaffekrus samt bestik.