Primary Navigation

Derfor bør du vælge et sort køkken frem for et hvidt

Selvom det hvide køkken er det mest populære, så er køkkentrenden ved at bevæge sig mod det sorte køkken.Det sorte køkken betegnes som et modigt valg, og for mange er det et køkken, der udviser elegance, eksklusivitet og karakter. Du bør dog overveje valget af køkkenets farve meget, fordi en af ulemperne ved det sorte køkken er, at støv og fedtede fingre nemmer kan ses på en sort overflade, men det kommer ikke kun an på farven, men også materialet køkkenet er lavet i. For eksempel så er fedtede fingre på flader i mat eller højglans mere tydelige end flader lavet af træfiner, skifer eller marmor. Der er andre gode grunde til at vælge et sort, som du kan læse mere om herunder. 

Fordelene ved det sorte køkken 

Det kontrastfyldte køkken 
Et sort køkken kan blive meget dystert og ensformigt, og derfor er kontraster en god løsning. Med kontraster kan du sætte dit eget præg på dit køkken. Du kan for eksempel vælge at have en bordplade, der er i kontrast til de sorte skabe. Det kan være en direkte kontrast, såsom en hvid bordplade, som er en direkte kontrast eller give køkkenet et mere industrielt udseende ved at tilføre køkkenet en stålbordplade.  

Hvis du gerne vil arbejde med kontrasterne i køkkenet, så er der flere muligheder end bordpladen, da du også kan skabe kontraster ved at overveje dit valg af skabslåger, armatur, overskabe og klinker. 

De forskellige nuancer
Det virker måske underligt, men der findes forskellige nuancer af sort. Den kan for eksempel være mat, blank eller med træstruktur. Hver nuance kan sætte et bestemt præg på dit køkken. En mat sort giver ro og et moderne udtryk, men det er også en nuance, der er meget overfølsom overfor snavs og fedtpletter. En anden nuance er sort højglans, som giver en luksusstemning. Dette er en af de mere populære valg, som giver en spejlende effekt, som kan give dybde til køkkenet. Denne spejlende effekt har dog også en negativ effekt, da det er med til at gøre snavs og fedtede fingre mere tydelige. Derfor bør du købe en poleringsklud, hvis du vil have et køkken i sort højglans. Den tredje nuance er sorte træfiner, som er en meget skandinavisk stil, som giver hjemmet et rustikt udtryk. Træfiner er dog ikke helt sort, men mørk og det gør, at fedtpletter og snavs ikke er tydeligt på overfladerne. Foruden dette så kan ridser og småskader nemt ordnes med en mørk reparationslak.    

Sort er ikke for alle, men der er forskellige muligheder 

Et sort køkken kræver et rum, der kan bære det, og derfor er det sorte køkken ikke egnet for alle hjem. Der er dog mange måder at anvende et sort køkken på. Du kan for eksempel vælge et køkken, hvor der kun er sorte elementer, men det kan komme an på lysindfaldet, fordi ellers kan køkkenet virke for dunkelt og tungt.  Det betyder dog ikke, at du helt skal afholde dig fra at bruge sorte elementer i dit køkken, men blot nøje udvælge hvor mange flader der skal være sorte.