Primary Navigation

Byd naturen velkommen i dit hjem med en flot udestue

En udestue kan fungere som en fin tilføjelse til huset, og kan både lukke en masse lys ind, samt kan give fornemmelsen af nærhed med naturen udenfor. Samtidig kan en udestue også være med til at forlænge følelsen af sommer, idet man får mulighed for at nyde sommeren i endnu længere tid end normalt – og også på de regnfulde dage – særligt hvis man får indsat nogle gode store udestuevinduer, så der rigtigt kan komme lys ind, og som samtidig kan holde på varmen.

Dog kan der være mange overvejelser, man bør gøre sig, før man giver sig i kast med ”Projekt Udestue”.

  • Hvor stor skal din udestue være? Hvor mange mennesker vil du gerne have at der er plads til derude, og hvor mange og hvor store møbler ønsker du skal pryde udestuen?
  • Hvornår påtænker du at bruge din udestue? Om sommeren, om vinteren, om efteråret, om foråret – eller eventuelt hele året rundt?
  • Hvad ønsker du generelt at bruge din udestue til? Er den beregnet til aften-hygge med hele familien, som orangeri med en masse fine planter og lækre krydderurter, til jeres alene voksen-tid, når børnene er lagt i seng, til at husets teenager(e) kan hænge ud derude, eller måske til noget helt andet?

Overvejelserne er mange, og det kan være en god idé at gøre sig bevidst om disse, før projektet sættes i gang – hvad enten det er et gør-det-selv-projekt, eller du ønsker at betale dig fra opførelsen af udestuen.

Når du skal købe din nye udestue, kan det være en god idé at være bevidst om kvaliteten. Valget af glaspartier, tagisolering, gulv og andet kan nemlig være meget afgørende for, hvor lang udestuesæsonen kan blive. Hvis vinduerne eksempelvis ikke er særligt godt isolerede, kan det gøre at det er alt for koldt at opholde sig i udestuen om vinteren.