Primary Navigation

5 Tips: Sådan bliver du klar til den optimale kør-selv-ferie

En klassisk kør-selv-ferie til det solrige Sydeuropa er en perfekt måde at fragte hele familien til feriedestinationen. Denne ferietype kan dog også vække lidt stress. Derfor er der her samlet nogle tips til, hvordan ferien bliver mere overskuelig og mindre stressfyldt.

  1. Først og fremmest skal bilen være i stand til at køre tværs gennem Europa. Hvis bilen eksempelvis er af ældre dato, kan det være en god idé at sørge for, at den er i tiptop stand. Især de grusede, bumpede sydeuropæiske landeveje kan være hårde ved bilens undervogn. Derfor rådes det til at have bilen tjekket inden – læs om undervognsbehandling.
  2. Planlæg ruten. Hvis I helst bare vil hurtigst mulig ned til varmen så research lidt om, hvorvidt der er gigantisk vejarbejde eller lign. i Tyskland. Kør-selv-ferie giver dog også muligheden for at bruge køreturen som en safaritur gennem Europas forskelligheder. Det er muligt at planlægge en rute, der viser alt fra Frankrigs romantiske storbyer til Pyrenæernes storslåede bjerge.
  3. Hav styr på kørsel-tiden. Det kan tage langt at køre til destinationen – afhængig af hvor langt I skal væk. Hvis der er flere i bilen, der har kørekort, så sørg for at skiftes. Én person bør ikke køre for lange stræk ad gangen. Hvis der derimod kun er 1 chauffør, så er det bedst at overnatte et sted, eller blot holde et par timers pause.
  4. Brug den potentielle pause. Hvis I vælger at overnatte på f.eks. et hotel, så kunne I vælge et interessant overnatningssted og måske udforske byen lidt. Dette kan også give en tiltrængt pause fra køreturen.
  5. Hav en plan B. Der kan altid ske uforudsigelige ting på køreturen. Derfor; hav en plan b, hvis i f.eks. kommer for sent/tidlig til at modtage nøglen til feriestedet.